Smartphone krävs för att delta i samhället

Sörmland 7 april 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur skall jag som gammal gubbe få möjlighet att delta i samhället när jag inte har någon smartphone? Vill jag logga in på någon sida på nätet med min gamla dator så är kravet mobilt bank-id. Jag har bank-id i min dator men ibland duger inte det, det skall vara mobilt bank-id. Min gamla mobil vet inte vad en app är för något. Dom data-nördar som skapar programmen i dag är väl alla i 20 års åldern och i deras värld existerar väl inte människor som inte har smartphone. 

Vill jag nu i corona-tider handla online från stora affärskedjor i försäljnings-branschen, ja då krävs en smartphone för att vara med. Jag undantar matkedjan Ica som löst det mycket enkelt med att man svarar på ett vanligt sms. Stat och myndigheter tog beslut när det gällde möjligheten att ta ut kontanter. När kommer dom att ställa krav på ansvariga att även människor utan smartphone skall få möjlighet att kunna utföra sina ärenden.

Om jag nu skulle skaffa mig en smartphone för 499 pensionärskronor i månaden, vem skall då lära mig hur den fungerar?Jag har inga barnbarn och jag kan ju inte gå någon kurs i dom tider som är nu.

Besviken gubbe

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Expertens råd: Så får du ihop ekonomin under årets fattigaste månad

Eskilstuna

Eskilstunalärare i ny forskningsstudie: Hundar tränas för att upptäcka covid-19

Sörmland

En av fem är rädd för tandläkaren: "Ett folkhälsoproblem"

Sörmland

Gäddan längs kusten hotad – men abborren ökar i bestånd

Sörmland

Regionen planerar för större beredskapslager

Visa fler