Utbildning gynnar de arbetslösa

Utbildning gynnar de arbetslösa, skriver Karin Johansson Eskilstuna. Personen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Utbildning gynnar de arbetslösa, skriver Karin Johansson Eskilstuna. Personen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2021-10-20 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi ska arbeta så länge det bara går för att få en så bra pension som möjligt, det innebär att vi måste vara vid god hälsa och ha ett fast arbete att gå till. De som är arbetslösa idag har inte fått samma möjligheter till ett fast arbete att försörja sig på, vilket betyder att de kan bli morgondagens fattigpensionärer.

Att vara arbetslös föder utanförskap och social isolering, sämre ekonomi, dåligt självförtroende, psykiska problem och en otrygg tillvaro. Jag har själv varit arbetslös så jag vet vad jag talar om.

Socialdemokraterna har lagt ett budgetförslag för 2022 om bland annat fler utbildningar och praktik. Satsningar för arbetslösa som kan genomföras om de får majoritet för detta vid nästa val. Det ger de arbetslösa chansen att utbilda sig till de yrken som är anpassade till arbetsmarknaden, något som jag tror på sikt kan minska antalet arbetslösa och motverka att fler blir fattigpensionärer i framtiden.