Världen är full av egoister

För hur tänker man när man bestämmer sig för att dumpa avfall där det passar en själv utan minsta tanke på vad det leder till? Skriver signatur "Uppgiven."

För hur tänker man när man bestämmer sig för att dumpa avfall där det passar en själv utan minsta tanke på vad det leder till? Skriver signatur "Uppgiven."

Foto: Privat

Insändare2021-02-27 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad trött man kan bli på att folk beter sig egoistiskt. Att det ska vara så svårt att visa hänsyn och omtanke om andra människor, naturen och den värld vi lever i. För hur tänker man när man bestämmer sig för att dumpa avfall där det passar en själv utan minsta tanke på vad det leder till?

Det är tankar som for i mitt huvud när jag passerade badet vid Aborrberget i Strängnäs.  Där hade någon dumpat av en lastpall med en trasig behållare innehållande saltsyra. Visserligen tom men vem ska ta rätt på den? Jodå, kommunen är underrättad och rycker ut men man blir trött. Det är inte enda stället folk dumpar grejer. Man kan hitta gamla däck, bilbatterier, byggavfall, stenhögar och annat skräp lite varstans runt stan. Det finns egoister överallt, de kan knappast skylla på att det är långt till soptippen. 

Sen har vi alla som ”småskräpar” med fimpar, papper, kaffemuggar, hundbajs. Lika egoistiskt det. Därför förundras jag heller inte över hur svårt människor har att hålla avstånd och bära munskydd i corona-tider. 
Allt för många som bara tänker på sig själva och struntar i sin omvärld. Tragiskt men sant - världen är tyvärr full av egoister.