Viktigt med privata aktörer inom ögonsjukvård

Eskilstuna 23 maj 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till Insändare: "Inför vårdval inom ögonsjukvården" den 12/5.

Det var med stor förvåning jag läste informationen från Ewa Callhammar (L), att Optalmica kommer att försvinna i April 2021 om inte rätt politiska beslut tas att inte utestänga privata aktörer från ögonsjukvården i Sörmland. 
Jag har behov av regelbundna årliga kontroller av mina ögon för att behålla min syn. Jag har under många år varit patient på Mälarsjukhuset och det har fungerat sådär, dock alltid nya läkare varje gång, det fram till 2-3 år sedan. 

Under åren 2017-2018 förändrades situationen, kallelser för kontroller uteblev, när man ringde upp var det svårt att få kontakt. När jag fick kontakt fanns jag till exempel inte med i planeringen, eller så hade jag glömts bort. Planerad operation flyttades hela tiden framåt utan att skäl angavs. Till slut tröttnade jag och meddelade att jag avsåg att kontakta Optalmica för att säkerställa rätt behandling. Jag fick svaret "att de hade ont om ögonläkare och fick omplanera hela tiden men önskade mig lycka till hos Optalmica och hoppades att jag skulle bli nöjd där."
Det som skulle ha gjorts på Mälarsjukhuset gjordes nu här med kort väntetid. Kallelser för uppföljning och regelbundna kontroller kommer som utlovats i god tid innan. Jag träffar samma läkare som är inläst på min situation.

Med ovan sagt förutsätter jag att rätt beslut tas av de styrande partierna i Sörmland så att privata aktörer kommer att finnas kvar i Sörmland för att upprätthålla professionell ögonsjukvård.
Det har vi rätt att kräva och få.
Att gå tillbaka till Mälarsjukhuset och den situationen finns inte på kartan.

 

Nöjd kund där jag är

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna kommun

Sjukresan blev en mardröm: "En helvetesfärd"

Sörmland

Revisorerna eniga: Ingen ansvarsfrihet för Leif Lindström (S)

Insändare

Inför vårdval inom ögonsjukvården

Lördagskrönika

Corona visar varför vi behöver god folkhälsa

Debatt

Välfärden behöver tvångsvårdas

Visa fler