Bandet som tar Elvis till Mellösa

Tv och radiospelningar och turné som har nått allt i från Stockholm till Guildford i England. Fröken Elvis har haft ett hektiskt år. Men än är gruppen inte för stor för att spela på Sanna Anderssons hemmaplan.

7 maj 2016 10:00

Det var för två år sedan som gruppen Fröken Elvis bildades. Gruppen sjunger och spelar Elvis-låtar på svenska och släppte för ett år sedan sin första skiva. Förra året hade bandet många spelningar runt om i Sverige och även i England.

– Det var lite chockartat för det hände mycket för oss förra året och vi fick så stor respons. Vi var med i tv och radio, berättar Camilla Fritzén.

Även denna sommar väntar ett fullspäckat turnéschema. Men först hinner Fröken Elvis med Teater Klämman i Mellösa. Det är också bandmedlemmen Sanna Anderssons hemmaplan. I dag, lördag, har Fröken Elvis två spelningar i Mellösa. Kvällsföreställningen är fullbokad men till eftermiddagsspelningen har det släppts fler platser utomhus.

Fröken Elvis har spelat flera gånger i Mellösa förut men detta blir vår/sommarsäsongens enda spelningar där. Däremot har Fröken Elvis turnépremiär den 2 juli i Skottvång utanför Åkers styckebruk. Sedan väntar 20 till 25 spelningar från Malmö till Umeå. De ska bland annat spela på Visfestivalen i Västervik.

– Vi ska spela samma kväll som Bo Kaspers orkester. Det känns jätteoverkligt att få vara med i ett så celebert sällskap, säger Camilla Fritzén.

Medlemmarna i Fröken Elvis har träffats genom jobb och studier på Musikhögskolan i Stockholm. Gruppen spelar tillsammans elva instrument, bland annat gitarr, mandolin, piano, munspel, bas och trombon.

– Det finns en lekfullhet. Man utmanar sig själv, det blir aldrig tråkigt, säger Camilla Fritzén.

– Man får testa mycket, säger Sanna Andersson.

Gruppen översätter själva Elvislåtarna och får också hjälp av Lisa Linder som också översätter. Det är inte helt lätt att få texterna godkända av dem som innehar rättigheterna.

– En låt tog fyra år. Man får ha tålamod. Den låten ska vi börja sjunga snart men vi vill inte avslöja den än, säger Sanna Andersson.

Frågan är vad som blir nästa steg för Fröken Elvis.

– Planer finns det, de kommer nog aldrig att ta slut, säger Sanna Andersson.

En ny skiva med såväl Elvislåtar, som eget och andras material är på gång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa