Bandyentusiaster öppnar museum i Hälleforsnäs

Nu har en grupp av gamla bandyentusiaster och spelare bestämt sig för starta ett bandymuseum.... - Vi vill inte att bandyn dör ut i Hälleforsnäs, säger före detta landslagsmannen Håkan Spångberg.

22 februari 2008 06:30
Bandyn har varit lika förknippad med Hälleforsnäs som bruket. Nu går en grupp entusiaster samman för att bevara alla minnen och föra dem vidare. Redan till midsommar hoppas man kunna öppna det nya bandymuseet.

- Vi har bakgrunden och är specialister på bandy, säger Håkan Spångberg.
Själv har han gjort 15 säsonger i allsvenskan. Med i gruppen finns också Bosse Rydvall, Kjell Posse före detta Ohlsson, Rune Magnusson, Pelle Holmén och Leif Larsson.

Kjell Posse har genom sitt företag Kosa, som säljer idrottsutrustning, skänkt bandyutrustning till museet. Han har också fått tag i gammalt material från Edströmsvallen.

På museet ska det på en tv visas gamla klipp från Sportnytt och genom högtalare ska sportreferat från radion ljuda ut. Redan nu finns till museet gamla fotografier och inspelningar av radioreferat och intervjuer från Edströmsvallen. Men styrgruppen vill ha mer saker från allmänheten. De kommer också att behöva hjälp i form av ideella krafter och från sponsorer.

Men någon annan framtid för bandyn i Hälleforsnäs än i ett museum tror inte Håkan Spångberg på.
- Förutsättningen i dag är att man måste ha konstfrusen is och det fick vi aldrig. Vi tror inte att det är realistiskt att få igång laget igen. Vi har heller inte nya spelare på ungdomssidan och det måste man ha.

Läs mer i fredagens tidning

Josefin Falk
0157-13356
josefin.falk@ekuriren.se
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa