Trafiken i Bangkok är ännu mer kaotisk än vanligt. Matvarorna har tagit slut i butikerna och människor har börjat åka ut från staden för att få tag på livsmedel.
– Nudlar, ris, olja, mjölk, juice, vatten – allt är utplockat. Alla har bunkrat upp. Men restauranger och gatukök har fortfarande öppet. Jag och min kompis har förmånen att vi har råd att gå ut och äta, säger Eveline Eriksson.
Hon och Emilie Gripewall kommer från Eskilstuna och är utbytesstudenter i Bangkok. De bor tillsammans i en lägenhet. Eveline Eriksson studerar intensivvård och gör praktik på ett barnsjukhus, via Mälardalens högskola.
– Hittills har vi haft tur. Vi bor i centrala Bangkok i ett område som inte drabbats av vattenmassorna, berättar hon.
Emilie Gripewalls skola har tyvärr tvingats stänga på grund av vattenmassorna. Eveline Erikssons skola är fortfarande öppen. Hon säger att hon är ganska lugn – ovissheten är det värsta.
– Jag kan ärligt talat inte svara på exakt var vattnet finns. Allt står på thailändska. Mina lärare och klasskamrater försöker förklara, men det är svårt med språket, säger hon.
Hon berättar att några utbytesstudenter startat insamlingar. På Eveline Erikssons praktikplats, ett barnsjukhus, har man gjort plats för drabbade.
– Jag mår bra. I stället tänker jag på de barn som försöker ta sig fram på gatorna och hur mycket bakterier det måste finnas i vattnet. Jag märker att de som bor här är jätteskärrade. Man blir så tagen.