Bettna får tillbaka distriktssköterskan

I snart ett år har distriktssköterskemottagningen i Bettna varit stängd. Från 7 oktober öppnas den åter en eftermiddag i veckan.

Bettna2010-09-16 07:31

– Vi börjar med att hålla öppet ett par timmar varje torsdag eftermiddag. Behovet får visa om vi behöver gå vidare och öka öppethållandet, säger landstingets vårdcentralchef i Flen, Ann Claesson.

Utbrett missnöje
Sedan oktober i fjol har Bettnaborna inte haft någon distriktssköterska på Hälsogården att vända sig till. Då stängde landstinget mottagningen.

Missnöjet med stängningen har varit utbrett. Vid ett opinionsmöte i april i år fick både landstinget och nyöppnade Vårdcentralen Centrum i Flen lyssna till vårdönskemålen i Bettna.

Landstingets informationsturné genom länet gjorde tidigt i somras halt i Bettna. Då uttalades löftet att mottagningen åter skulle öppnas. När Centern i tisdags kväll arrangerade öppet möte meddelande Ann Claesson att mottagningen slår upp porten från 7 oktober.

Kullagården ett alternativ
Ett riktigt beslut, tycker Inger Sköld, Centern, som varit pådrivare för distriktssköterskemottagningen i Bettna.

Nästa fråga blir lokalisering en. Landstinget har sagt upp hyresavtalet i Hälsogården. En tänkbar ny placering kan bli i Kullagården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om