Bombhotet kopplas till rättegång mot aktivist

Astra Zeneca bekräftar att en ledamot i bolaget fått ett bombhot riktat mot sig. Under tisdagskvällen pågick bevakningsinsatser på flera platser i länet.

15 november 2011 17:00

Flera adresser var under tisdagskvällen bevakade av polis och vaktpersonal efter att en anställd på läkemedelsbolaget fått ett skriftligt bombhot riktat mot sig. Hotet publicerades på en hemsida med kopplingar till militanta djurrättsaktivister.

Polisen bekräftade under tisdagskvällen bombhotet och kopplingen till djurrättsgruppen, men var i övrigt mycket förtegna. Astra Zenecas presschef Anna-Leena Mikiver bekräftar att det finns ett pågående hot mot en person i företaget och att det under kvällen pågick bevakningsinsatser på flera platser i länet.

Hotet är enligt polisen också kopplat till en rättegång mot en djurrättsaktivist som inleds under onsdagen.

– Vi tar alla hot på allvar och ska hjälpa polisen så fort vi kan, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Hon vill inte gå in på vilka bevakningsåtgärder som satts in med anledning av hotet.

Natten till i måndags utsattes en Astra Zeneca-chef i Södertälje för ett attentat, då hans bil förstördes i ett brandattentat. Samma grupp som nu tagit på sig hotet har även tagit på sig det dådet på sin hemsida.

– Vi arbetar i en bransch där man måste ha djurförsök, men det finns grupper som opponerar sig emot det, säger Anna-Leena Mikiver, företagets presschef.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ludvig Drevfjäll