Camilla Dahlström Bruun och Peter Bruun är Årets företagare 2018

Makarna Dahlström Bruun, ägare av Dahlströms mack i Vagnhärad, fick under torsdagsmorgonen ta emot utmärkelsen som årets företagare 2018.

26 mars 2019 16:11

– Det känns galet kul, jätteroligt, vi har jobbat väldigt hårt väldigt länge. Så det känns kul att bli uppmärksammade på det här sättet, det är en stor ära. Vi har kört i fem år och det senaste har varit extra tufft när vi byggt om hela stationen. Det har varit ett intensivt år och det är fantastiskt att avsluta det här året på det här sättet, säger Peter.

Prisutdelningen ägde rum under Trosa kommuns företagsfrukost på Bomans hotell. Bakom priset står företagarna i Trosa och Gnesta tillsammans med Trosa kommun. Erica Fjellstedt och Birger Malmström, styrelsen Företagarna Trosa och Gnesta, överräckte priset och i motiveringen stod bland annat:

"Genom ett ambitiöst, hårt och långsiktigt arbete erbjuder man i dag sina kunder ett brett utbud av varor och tjänster och med sitt läge "mitt i byn" fyller man dessutom funktionen som mötesplats för både unga och äldre"

Kommunalråd Daniel Portnoff (M) gratulerade och överräckte en ljusstake från kommunen.

– Det är Företagarnas beslut vilka som vinner och deras process, men vi i Trosa kommun vill gärna vara med och uppmärksamma årets företagare. Det är ett sätt för oss att vara tydliga med att företagare och företagande är oerhört viktigt för att en kommun ska må bra. Vi ska bidra med ett bra företagsklimat och när vi gör det får vi också kreativa och duktiga företagare, säger Portnoff.

Camilla och Peter har varit gifta i tjugo år och drivit macken i fem år och berättar varför priset är så betydelsefullt för dem.

– När man lägger så mycket tid och hjärta i något är det extra betydelsefullt att bli uppmärksammade på det här sättet. Det är väldigt hedrande och ger oss en nytändning. Att äga en mack är inte ett jobb, det är en livsstil, man arbetar dygnet runt. Våra fyra barn hjälper till med arbetet och ibland kommer de bara förbi för att prata, vi kallar kontoret för vårt vardagsrum, skrattar Camilla.

Vad betyder kunderna för er?

– De är ju våra vänner, vi har mycket stamkunder, pensionärer, taxichaufförer som kommer dagligen. Det är lite som en vuxenfritidsgård, en liten samlingspunkt i Vagnhärad. Vi vill att det ska kännas speciellt för våra kunder att komma till oss.

Hur ska ni fira?

– Vi ska jobba, men det blir lite skumpa i kväll!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson

Ämnen du kan följa