Klockan var 11.19 på måndagen när larmet kom. En personbil och en tankbil hade kolliderat på riksväg 55 i höjd med Strångsjö.

Snart stod det klart att det rörde sig om en mycket svår olycka. En man och en kvinna som färdades i personbilen, båda i 70-årsåldern, klämdes fast och räddningstjänsten fick ta loss dem ur olycksbilen. Båda bedömdes vara allvarligt skadade.

Vid 19-tiden kommer polisen med beskedet.

– Kvinnan avled till följd av sina skador, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisregion Öst.

Kvinnan fördes efter olyckan med ambulans till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Hennes anhöriga är underrättade.

Mannen fördes till Karolinska sjukhuset med ambulanshelikopter. Polisen hade på måndagskvällen inga ytterligare uppgifter om skadeläget för mannen. Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Hälsingland.

Ett av fordonen har tagits i beslag för teknisk undersökning. En förundersökning om vållande till annans död samt vållande till kroppsskada har inletts.

Olyckan var inte den enda på riksväg 55 mellan Katrineholm och Norrköping. Det rådde svår halka och hela vägsträckan var under många timmar på måndagen avstängd.

– Uppriktigt sagt så har det varit en hemsk dag i trafiken, säger Monica Bergström.

Katrineholms-Kuriren liverapporterade under måndagen om trafikläget på riksväg 55. Ta del av rapporteringen här.