Efter kritiken – nu har hundparken rustats

För en dryg månad sedan var måttet rågat för en grupp hundägare som brukar besöka kommunens hundpark. Nu har klagomålen gett resultat.

6 april 2020 14:43

I februari hörde en grupp hundägare av sig till tidningen, då de såg risker i kommunens hundpark. Håligheter, stenar och en glipa i staketet var några av problemen. Dessutom fanns det murkna träd som nästan föll rakt i huvudet på Britt-Marie Munter när det blåste.

– Det är konstigt att man ska behöva gå till tidningen, fast vi har sagt till så många gånger. Men vi hade sagt till dem som städar och chefen visste ingenting, säger hon.

Ett möte med kommunen resulterade i åtgärder ganska omgående. 

– Nu har de varit där och fixat staketet och de dåliga träden är borttagna. De har också krattat och tagit bort hundbajs och lagt dit stora däck.

Glipan i under staketet mellan rastgårdarna, hade tidigare täppts igen med stenar för att inte hundar skulle kunna smita under. Men några hundar skadade sig på stenarna och på stubbar och rötter som stack upp intill nätet. Nu har stenarna ersatts med brädor istället. 

– Jag tycker att det har blivit bra och alla är nöjda. Efter förbättringar är det roligt att åka till parken igen, även om jag inte vågat mig dit på två veckor på grund av corona, säger Britt-Marie Munter.

En annan nyhet är två traktordäck som placerats ut, en i vardera rastgård.

– Förut hade vi vanliga bildäck, som privatpersoner hade tagit dit, för hundarna tycker att det är kul att bita i däcken. Men dem tog kommunen bort. Nu är det traktordäck i stället, som hundarna kan balansera på. Men jag har inte sett någon göra det ännu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud