Byggnationen av den nya snabbmatsrestaurangen pågår för fullt. Kilenkrysset, som äger marken tillsammans med Coop fastigheter, bygger det nya matstället med ett 40-tal platser och en drive-through.
– Varumärket, som startades 1932, fick sitt namn efter prinsessan Sibylla. Man tänker kanske i första hand på en korvkiosk eller gatukök, men under de senaste åren har Sibylla genomgått en omdaning och ny bygger man större enheter, säger Anders Eriksson, 44 år.
Snabbmatsställen kan vara en inkörsport för ungdomar på arbetsmarknaden. Enligt de senaste siffrorna från juni är ungdomsarbetslösheten i Sörmland 19,8 procent, vilket är betydande högre än riksgenomsnittet på 14,4 procent. I Strängnäs är ungdomsarbetslösheten marginellt högre, 14,7 procent.
– Det blir tio nya arbetstillfällen inklusive restaurangchef. Verksamheten är säsongsbetonad så ibland kommer det säkert att vara 14–15 som jobbar.
Anders Eriksson har inte tidigare någon Sibylla-restaurang, men har fått insyn i branschen genom att hans bror driver en i Uppsala. Han bestämde sig för att göra något liknande.
– Jag tycker att Strängnäs är en väldigt intressant marknad och det är ett intressant handelsområde. Det är därför jag gör den här satsningen i Strängnäs, säger Anders Eriksson, som själv bor i Stockholm.
Du har en stor konkurrent vid Biskopskvarn på E20. Hur ser du på det?
– Traditionellt sett, om man är ute och åker runt i Sverige, så ligger det ofta konkurrenter nära varandra. Det skapar mer valfrihet, man gör olika typ av val beroende på vilken målgrupp man är. Jag ser det som positivt att det finns ytterligare en konkurrent i närheten.
Bygget engagerar mellan tio och femton hantverkare. Den sidan som är vänd mot köpcentret kommer helt att bestå av glas.
Om allt går enligt byggplanerna så öppnar restaurangen runt den 20 oktober.