18-åring fälls - kastade smällare på andra

När kvinnan och hennes vän klev ut från restaurangen på Västerleden kastade någon plötsligt en smällare på henne. Nu är han dömd.

Polisen hittade olika typer av fyrverkeripjäser hos den nu dömde 18-åringen.

Polisen hittade olika typer av fyrverkeripjäser hos den nu dömde 18-åringen.

Foto: Polisen

Eskilstuna kommun2019-10-28 13:20

Det var den 30 december förra året som kvinnan och hennes vän hade varit på Mc donalds på Västerleden i Eskilstuna. När de kom ut på parkeringen smällde det plötsligt. Knappt en meter från kvinnan landade en smällare med ett högt ljud som gjorde henne livrädd.

Nu har mannen som kastade smällaren fått sin dom av Eskilstuna tingsrätt. Han döms till 1 800 kronor i böter för "brott mot ordningslagen".

Kvinnan och hennes vän konfronterade redan där och då, den man som hade kastat smällaren. Och när han försvann in i en bil med sina vänner, så åkte hon och vännen efter. Samtidigt tog de kontakt med polisen och berättade vad som hänt.

Efter en stund förlorade kvinnan och vännen kontakten med bilen. Men det gjorde inte polisen.

På en parkeringsplats vid Borsöknabadet blev det napp. Där stod den bil, vars registreringsnummer polisen hade fått. En stund senare kom ett sällskap gående till bilen och i en misstänkts mans ficka hittade polisen flera smällare. Inne i bilen fanns också flera lådor med smällare som tillhörde den misstänkte och som polisen tog i beslag.

När den misstänkte mannen, en 18-åring, hördes av polisen erkände han brott mot ordningslagen och att han avfyrat några smällare på parkeringsplatsen på Västerleden. Det var två "airbombs" och två  eller tre "flugsmällare", men ingen hade blivit träffad sa han.

Kvinnans vän har berättat för polisen att han tror att hon skulle ha blivit brännskadad om smällaren hade träffat henne.

Några "flugsmällare" som polisen hittade i 18-åringens ena rockficka.
Några "flugsmällare" som polisen hittade i 18-åringens ena rockficka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!