35-åring åtalas för flera stölder

En 35-årig man har åtalats för en rad olika brott i Eskilstuna. Stämningsansökan omfattar totalt åtta olika punkter.

En 35-årig man misstänks ha gjort flera inbrott i garage och åtalas nu för flera fall av stölder. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle)

En 35-årig man misstänks ha gjort flera inbrott i garage och åtalas nu för flera fall av stölder. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle)

Foto: Arkivbild

Eskilstuna kommun2019-09-30 21:00

Det är under sommaren och hösten i år som 35-åringen, enligt åklagaren, har varit brottsaktiv.

Han har erkänt vissa av de brott han nu åtalas för, men nekat till andra.

Den 19 maj ska han enligt åtalet ha gjort inbrott i ett garage på Trumpetvägen där han stal en övervakningskamera. Detta har 35-åringen erkänt.

Samma datum anser åklagaren att han ska ha gjort sig skyldig till häleri eller häleriförseelse, något som 35-åringen förnekar. Enligt åklagaren ska han ta tagit befattning med en stulen cykel, en moped, en motorcykel, vattenpump, pekdator och en projektor till "ett okänt men icke ringa värde" Åklagaren menar att 35-åringens åtgärder med stöldgodset kunde förväntas göra det svårare för ägaren att få tillbaka stöldgodset.

Ytterligare ett fall av stöld och häleri eller häleriförseelse finns på "misstankelistan" när det gäller 35-åringen.

Han misstänks att knivbeväpnad ha gjort ett inbrott i ett garage i Torshälla den 18 augusti. Från garaget ska han ha stulit ett verktygsbälte, måttband och en yxa.

Tio dagar senare ska 35-åringen ha tagit befattning med en fläkt, en kupévärmare, en batteriladdare, sopmaskin och en högtryckstvätt. Också det till ett "okänt men inte ringa värde". I det fallet erkänner 35-åringen att han gjort sig skyldig till häleriförseelse.

35-åringen åtalas samtidigt för narkotikabrott, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

Han ska ha haft 10,4 gram amfetamin i sin ägo, kört bil utan körkort och ha haft en yxa i en bil på allmän plats.

Karta: Åklagarkammaren i Eskilstuna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!