44-åring åtalad för narkotikabrott

Poliserna var på annat uppdrag när de plötsligt kände en stark lukt av mariujana från ett hus. Nu har en misstänkt man åtalats.

Bilder i förundersökningsprotokollet visar hur växtdelar hängde på tork i ett stort svart tält som fanns i lokalerna där polisen gjorde en husrannsakan.

Bilder i förundersökningsprotokollet visar hur växtdelar hängde på tork i ett stort svart tält som fanns i lokalerna där polisen gjorde en husrannsakan.

Foto: Polisen

Eskilstuna kommun2019-10-31 16:28

Det var 2017,  alltså för drygt två år sedan, som händelsen inträffade i Eskilstuna. Nu har en misstänkt man, en 44-åring, åtalats för narkotikabrott. Enligt åklagaren har han olovligen framställt dels 3 204 gram cannabis med 9 procent THC-halt och dels 5,2 gram cannabis med en lägre THC-halt. Narkotika som är avsett för missbruk, konstaterar åklagaren. 

Enligt beräkningar som NFC, (Nationellt Forensiskt Centrum), har gjort skulle 3,8 kilo cannabis kunna ha framställts av de 34 plantor som fanns i lokalerna, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Av förundersökningen framgår att det tycks vara tillfälligheter som gjorde att den misstänkta cannabisodlingen upptäcktes. Några poliser var ute på ett annat uppdrag när de plötsligt kände lukt av marijuana från en fastighet. Poliserna fick tillstånd att göra en husrannsakan, räddningstjänsten hjälpte dem att komma in och väl på plats kunde de konstatera att det inte var någon tvekan om vad som pågick i lokalerna. Där fanns tält, utrustning för framställning av marijuana, men delar av odlingen tycktes nyss vara skördad. I det stora tältet hängde marijuanaplantor på tork.

En brottsplatsundersökning gjordes, mängder av material togs i beslag och analyser gjordes. Polisen intresserade sig för flera personer men så småningom var det en 44-åring som åtalades. I förhören nekar han till brott. Till polisen säger han att han inte har några förklaringar till hur hans dna har hamnat på snus, tuggummi, en overall och sopsäckar som hittats i lokalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!