Åtal att vänta för "Krämmannen" i höst

I våras utsattes flera kvinnor för en man som ofredade dem genom att spruta kräm på deras ryggar. Utredningen pågår fortfarande.

Den misstänkte "Krämmannen" kan komma att åtalas om ett par veckor, enligt åklagaren. Bilden är tagen vid häktningsförhandlingen i mars.

Den misstänkte "Krämmannen" kan komma att åtalas om ett par veckor, enligt åklagaren. Bilden är tagen vid häktningsförhandlingen i mars.

Foto: Anders Nilsson

Eskilstuna kommun2019-10-07 17:43

I februari och mars utsattes ett stort antal kvinnor och flickor i Eskilstuna för en främmande man som sprutade kräm eller lotion på deras ryggar.

Efter ett intensivt spaningsarbete hamnade den misstänkte mannen under en övervakningskamera, bilden på honom skickades ut till poliser i yttre tjänst och mannen kunde gripas.

Han misstänktes då ha ofredat mer än tio kvinnor i alla åldrar genom att dem helt ovetandes, ha sprutat kräm på deras ryggar. I vissa fall förstod inte kvinnorna vad som hänt förrän efteråt, när de upptäckt att deras kläder hade blivit kladdiga.

I mitten av mars hölls det häktningsförhandling i Eskilstuna tingsrätt.

Åklagare Lina Elwing ville ha mannen, som är i 30-årsåldern, häktad för totalt elva fall av sexuellt ofredande, eller ofredande.

–Jag tycker att det verkar som att gärningarna har en sexuell prägel. De är riktade enbart mot kvinnor och krämen har uteslutande sprutats på deras bakdelar, sa Lina Elfwing, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren i samband med förhandlingen.

Men tingsrätten ville annorlunda. Mannen släpptes på fri fot. Även om det var sannolikt att han var skyldig.

Men utredningen pågår och åklagare Thomas Bergström som har tagit över utredningen berättar att avsikten är att det ska bli slutdelgivning och åtal före oktober månads slut.

Har han gjort några medgivanden?

– Nej.

"Krämmannen" ska inte blandas ihop med "Cykelmannen" som sitter häktad misstänkt för att ha gett sig på ett stort antal, främst kvinnor, med slag och spott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!