Bred politisk enighet om kongresshall

Det råder bred politisk enighet bland partierna om att fortsätta utreda frågan om byggandet av en kongresshall med kulturhus.

De fyra alternativa placeringarna för en kongresshall/kulturhus har kompletterats med ett femte förslag; på Strömsholmen.

De fyra alternativa placeringarna för en kongresshall/kulturhus har kompletterats med ett femte förslag; på Strömsholmen.

Foto: Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun2019-10-24 16:59

Politikerna i fullmäktige var under torsdagens sammanträde i huvudsak överens om att gå vidare i frågan om ett kongress- och kulturhus. Senast den 31 maj 2020 ska ett förslag till principöverenskommelse med en hyresvärd/medaktör tas fram för att undersöka möjligheten att bygga på den "mest fördelaktiga platsen för kommunen".

Tidningen har tidigare redogjort för de fyra alternativ som lagts fram i förstudien; Rinmansparken, parkeringen vid Mcdonalds, gamla Tullkammaren/busstationen och parkeringen bakom Trafikverkets hus. Sedan dess har Strömsholmen tillkommit som ett femte alternativ.

Förslaget om en framtida placering vid Rinmansparken har kritiserats på bred front men framstår efter debatten i fullmäktige som ett betydligt mindre sannolikt scenario.

– Stadens parker och grönområden är viktiga även för oss inom majoriteten. Men vi har behövt få in flera områden i förstudien för att det ska finnas en konkurrens bland alternativen, sade Sarita Hotti (S).

Full enighet råder även om att det är näringslivet som ska finansiera en eventuell kongresshall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!