Efter skotten: Polisen hyllar vittnets mod

Polisen i Eskilstuna hyllar nu den person som trots att familjens hus blivit beskjutet har vittnat mot en åtalad man.

Polisen hyllar den person som vågat vittna trots att familjens bostad blivit beskjuten.

Polisen hyllar den person som vågat vittna trots att familjens bostad blivit beskjuten.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna kommun2019-10-25 14:57

"Under den här veckan har vi sett prov på ett stort och starkt civilkurage. En person som var kallad till en tingsrättsförhandling för att vittna i ett brottmål fick natten innan sin villa beskjuten. Trots det visade personen prov på stor beslutsamhet och tog sig till tingsrättsförhandlingen för att avlägga vittnesmålet. Personen lät sig inte påverkas av det som hänt utan ställde upp och tog ställning för det som är rätt. Rakryggat, starkt och föredömligt!"

Det skriver kommunpolisen Thomas Bergqvist för polismyndighetens vägnar, i ett inlägg på polisens hemsida på Facebook.

–  Det här är polismyndighetens tankar och uppfattning, säger Thomas Bergqvist och uppmanar i inlägget också andra människor att ta ställning för det som är rätt.

Under torsdagen ville varken polis eller åklagare uttala sig om huruvida det skulle kunna finnas en koppling mellan skotten mot huset i Torshälla och en pågående rättegång mot en man som åtalats för två fall av grov misshandel. I huset bor en person som kallats som vittne i den pågående rättegången som av säkerhetsskäl flyttats från Eskilstuna tingsrätt till säkerthetssalen i Västmanlands tingsrätt. 

På fredagen bekräftar polisen sambandet.

–  Jag kan bekräfta att detta är huvudspåret, vår huvudhypotes. Därför har vi också inlett en förundersökning om grovt övergrepp i rättssak., säger Lars Franzell på polisens enhet för grova brott.

Sedan tidigare hade man också brottsrubriceringen försök till mord för skotten mot huset.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!