Fängelse för misshandelsåtalad 30-åring

Fängelse. Så blev domen för den man som åtalats för grov misshandel nyligen. Mot honom vittnade en person vars hus blev beskjutet.

Nu har en 30-årig man som åtalats för grov misshandel dömts till fängelse. En person som skulle vittna vid rättegång fick sitt hus beskjutet samma morgon, men vittnade ändå.

Nu har en 30-årig man som åtalats för grov misshandel dömts till fängelse. En person som skulle vittna vid rättegång fick sitt hus beskjutet samma morgon, men vittnade ändå.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna kommun2019-11-04 21:26

Den 30-årige mannen åtalades i början av oktober för två fall av grov misshandel, och några månader tidigare för skadegörelse och ringa vapenbrott.

Samma dag som rättegången mot honom nyligen skulle avhandlas i Eskilstuna tingsrätt, besköts bostaden där ett av åklagarens vittnen bodde.

Rättegången hade av säkerhetsskäl flyttats från Eskilstuna tingsrätt till tingsrätten i Västerås.

Vittnet berättade under rättegången att huset blev beskjutet med automatvapen under morgonen och att hen kopplade ihop det med vittnesmålet som skulle avläggas samma dag.

Just när det gällde den åtalspunkten, dömde också tingsrätten den åtalade 30-åringen för grov misshandel. En anhörig till vittnet hade en skuld till 30-åringen och de träffades för att reglera skulden. 30-åringen ska ha tagit fram en kniv, skurit målsägandens fingrar illa och ha huggit honom i benet.

Den andra punkten som han åtalats för som också gällde grov misshandel där 30-åringen skulle ha slagit, sparkat på en annan man och slutligen ha  stampat på hans huvud – frikänns han från.

Tingsrätten är kritisk till de tre polismän som vittnat och som har pekat ut 30-åringen som skyldig efter att ha tittat på en film. De tittade på filmen tillsammans, de visste att 30-åringen var misstänkt och man kan inte utesluta att de har påverkat varandras bedömningar skriver tingsrätten.

30-åringen döms för ett fall av grov misshandel, för skadegörelse, vårdslöshet i trafik och brott mot vapenlagen. Påföljd: fängelse i ett år och sju månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!