Fastighetsbyrån vill ge behövlig julklapp

Insamlingar till behövande under jul är i gång. Nu vill Fastighetsbyrån i Eskilstuna hjälpa till, presentkort står på önskelistan.

Eskilstuna kommun 26 november 2019 18:22

Allt började med att kontorschefen Robert Hammarström besökte Eskilstuna Stadsmission inför årets välgörenhetsgala med Robert Wells. Han blev då tillsammans med sin personal inbjudna att ta del av Härbärgets arbete i Eskilstuna.

– Vi kommer att köra en drive nu där vi tar emot julklappar här på kontoret som ska delas ut till behövande barn och familjer som har det tufft ekonomiskt, säger Robert Hammarström och fortsätter:

– Från den 27 november till den 11 december kan allmänheten komma förbi oss och lägga en julklapp under granen, som vi sedan ger vidare till Stadsmissionen och Härbärget här i stan.

Under mötet på Härbärget kom det fram vad som är väldigt önskvärt i julklapp, nämligen presentkort.

– Det möjliggör att föräldrar kan ge julklappar som passar just deras barn och ungdomar, alternativt att barnen får välja själva. Personalen på Stadmissionen menar att det är oerhört uppskattat, säger Robert Hammarström.

Utöver presentkort finns det julklappar som är mer behövande än andra.

– Något väldigt viktigt att lyfta inför vintern är behovet av varma kläder, kängor, halsdukar, mössor och vantar. Det är tydligen en stor bristvara, menar Robert Hammarström och tillägger:

– Vi får förhoppningsvis med någon eller några från Härbärget som berättar om deras verksamhet och deras behov under vår Robert Wells-konsert den 4 december på Eskilstuna teater.

Alla pengar som skänks under välgörenhetskonserten går oavkortat till Eskilstuna Stadsmission.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa