Fokus på personalen kan ge prestigefullt pris

För sex år sedan startade sjuksköterskan Kelley Björksved bemanningsföretag inom vård och omsorg. Nu kan hon prisas efter en imponerande tillväxtresa.

Eskilstuna kommun 14 november 2019 06:33

På torsdagskvällen har entreprenörer från tio framgångsrika företag i Svealand chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur of the Year i Karlstad. Bland finalisterna som gör upp om årets priser finns Kelley Björksved med Omsorg och Behandling 1 AB från Eskilstuna. De arbetar med bemanning, av främst sjuksköterskor och specialistsköterskor, inom sjukvården och personlig assistans över hela landet.

– Jag startade inte företaget för att komma ifrån yrket – tvärtom. Att jobba som sjuksköterska är ett bra jobb som ger en stark samhörighet med både personal och vårdkunder, säger vd:n Kelley Björksved som själv har flera års erfarenhet som sjuksköterska inom både kommun och landsting.

Omsorg och Behandling, med drygt 150 heltidsanställda medarbetare, har de senaste två åren blivit utsedda till gasellföretag av Dagens Industri. Det innebär att bolaget lyckats öka sin årliga omsättning tre år i rad och visat ett positivt resultat de senaste fyra räkenskapsåren.

– Jag beslutade mig för att starta eget då jag såg en möjlighet att etablera ett bemanningsföretag och samtidigt höja kvalitén. Jag vill påstå att vi är väldigt måna om vår personal och vi lägger mycket krut på rekryteringsprocessen. 

Kelley Björksved tror att en av bolagets framgångsfaktorer är att det bygger på en platt organisation, som har lätt att anpassa sig till förändrade behov. 

– Alla i företaget är ute och arbetar i vården, det gäller även mig. Vi försöker alltid matcha rätt personal efter kundens behov. Det är helt avgörande att lyckas bygga långsiktiga relationer i den här branschen och att skicka kunnig och kompetent personal är ett måste för att nå dit.

Kunderna är regioner, kommuner och privata vårdgivare över hela landet och bolaget är ISO-certifierat i såväl kvalitet, som miljö och arbetsmiljö.

– Det har gått bra för oss. Vi har haft en stark tillväxt sedan starten, men det är ändå både kul och lite överraskande med nomineringen, säger Kelley Björksved.

Syftet med EY Entrepreneur of the Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Utmärkelsen ges till entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Den nationella vinnaren av EY Entrepreneur of the Year får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa