Fröslundas parkeringstider har utvärderats

Kommunfastigheter har utvärderat besöksplatserna i Fröslunda med max sex timmars parkering. Flera boende anser att det är ordning och reda nu.

– De reaktioner vi har fått in från hyresgäster och boende är framförallt att det är för många platser för besökande och för lite för de boende, säger Mattias Holmberg på Kommunfastigheter.

– De reaktioner vi har fått in från hyresgäster och boende är framförallt att det är för många platser för besökande och för lite för de boende, säger Mattias Holmberg på Kommunfastigheter.

Foto: Niklas Holm / Kommunfastigheter

Eskilstuna kommun2019-11-13 15:36

I början av september ändrade Kommunfastigheter i Fröslunda parkeringstiderna för besökare på de flesta platserna i området. Nu har Kommunfastigheter utvärderat tidsändringen.

– De reaktioner vi har fått in från hyresgäster och boende är framförallt att det är för många platser för besökande och för få för de boende. Framförallt då besöksparkeringarna, max sex timmar med parkeringsskiva, endast är till för besökande, säger Mattias Holmberg, förvaltare på Kommunfastigheter i Fröslunda och tillägger:

– Efterfrågan på hyrplatser har ökat under perioden. Jag väntar nu på en rapport från vår hyresenhet och om den indikerar samma sak kommer vi att göra om en del besöksparkeringar till hyrplatser.

Under tisdagen hade Mattias Holmberg ett utvärderingsmöte med Securitas som sköter bevakningen av parkeringsplatserna i Fröslunda.

– I början var det väldigt mycket reaktioner, både ris och ros. Eftersom det var en rätt stor förändring blev det naturligtvis mest ris.

Anledningen till riset var mycket för att besöksplatserna mest användes av de boende i området.

– Det intressanta är att när man åker genom Fröslunda nu, framförallt på Björkhultsvägen, är det väldigt tomt överallt så man kan undra vart alla bilar tog vägen, säger Mattias Holmberg.

På Björkhultsvägen finns det närmare 100 parkeringsplatser som är ämnade för besökare. De flesta av platserna har en maxtid på sex timmar. 

– Det har blivit mycket bättre ordning och vi har fått in flera kommentarer om att det är ordning och reda nu, avslutar Mattias Holmberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!