Han jagade iväg BMW-tjuvarna: "Blev livrädda"

Mannen vaknade av ljud ute på hans parkering. Då gick han ut och skrämde iväg BMW-tjuvarna. "Allt är ett himla elände", säger bilägaren.

Två svartklädda personer stal en ratt och gps ur en BMW i Valhalla under onsdagsmorgonen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Två svartklädda personer stal en ratt och gps ur en BMW i Valhalla under onsdagsmorgonen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Arkivfoto

Eskilstuna kommun2019-11-13 17:05

Strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen fick polisen larm om att ett antal personer setts stjäla ratt och gps från en BMW som stod parkerad i bostadsområdet Valhalla i Eskilstuna. 

Men tjuvarna avbröts av bilägaren själv när han vaknade upp av ljudet ute på hans parkering.

– Jag hörde hur det knakade utifrån och undrade vad det var som lät. Så då gick jag ut och då stod det två svartklädda killar med huven på min BMW uppe. De hade handskar på sig och huva över ansiktet så jag såg inte hur de såg ut. Jag tror att de var på väg att montera bort dieselvärmaren, men de blev livrädda när jag kom ut och sprang iväg som galningar, säger bilägaren som vill förbli anonym. 

Mannen tog själv upp jakten en bit ut på gatan, men gav snabbt upp. Polisen var på plats med en hund tre minuter efter bilinbrottet skedde, men lyckades inte hitta någon misstänkt. 

– Jag hade inte en chans att hinna ifatt dem och det kändes meningslöst att jaga dem. De försvann mot gräsplanen bakom bilbesiktningen och det troliga är väl att de hade en bil som stod och väntade där för att ingen skulle se deras bil i anslutning till inbrottet, säger bilägaren.

Värdet på ratten och den gps som tjuvarna fick med sig beräknas uppgå till närmare 100 000 kronor.

– Bara ratten är värd 50 000 kronor fick jag veta, så det känns som ett jävla skit just nu. Allt är ett himla elände, säger bilägaren.

Det är inte första gången BMW-ägare i Eskilstuna blir utsatta för stöld och polisen misstänker att en utländsk liga ligger bakom brotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!