Han väcker nytt liv i skivbörsen

"Det här är mest för att det är kul, jag förväntar mig inte att bli förmögen på kuppen", säger Magnus Uddin, skivbörsarrangör.

"Mest för att sondera lite grand och se om Eskilstuna vill ha en skivbörs eller inte, säger arrangören Magnus Uddin.

"Mest för att sondera lite grand och se om Eskilstuna vill ha en skivbörs eller inte, säger arrangören Magnus Uddin.

Foto: Torsten Braf

Eskilstuna kommun2019-11-02 19:26

Till vardags driver Magnus Uddin Zombie Records i Eskilstuna, men har funderat länge och väl på att arrangera en skivbörs i hemstaden.

Mest av allt var det kanske utmaningen från Max Hökdal, som själv arrangerade Halloween Meltdown på Lokomotivet, som tyckte att det vore en perfekt kombo om Magnus kunde arrangera en skivbörs samma dag. 

Innan Magnus hittade fram till bågskyttarnas lokaler i Munktellarenan hade han dock kasserat flera kandiderande lokaler.

– Det får inte vara för trångt eller svårtillgängligt. Då blir alla, både besökarna och handlarna, bara trötta och griniga, det är inga bra förutsättningar.

Magnus har ett nyopererat knä också som ställer ganska höga anspråk på lättillgängligheten.

Det där med spiraltrappor ned till själva lokalen är inget kul alls. Speciellt inte för den ambitiöse skivhandlaren som vill duka upp med kanske både 50 och 60 backar med skivor.

– Men här i Munktellarena ligger vi i markplanet och än så länge har jag bara fått tummen upp från både skivförsäljare som skivköpare.

Att jag råkar nämna att den valda tidpunkten för skivmässan är precis densamma som den allsvenska upplösningen i fotboll framkallar en speciell blick hos Magnus. Han har inget till övers för idrott.

– Jag älskar musik, förklarar han.

Visserligen står det Black Sabbath på Magnus t-shirt, men det hans egen puls går upp på är annars Judas Priest, och speciellt då några tidiga singlar som är ganska svåra att spåra.

– Det är inte omöjligt att hitta dem, men jag vill gärna ha dem i mintskick och det gör saken lite svårare.

En av skivhandlarna på plats i Munktellarenan i Eskilstuna är Stefan Dimle på Mellotronen, som tagit detta med skivförsäljning ett steg till. Han ger ut egna skivor på både vinyl och cd och är speciellt nöjd med att befinna sig i just Eskilstuna.

– Ni har ju så fantastiskt många artister, musiker, filmare som kommer här i från; Per Grundén, Towa Carson, Frida Lyngstad, Börje Fredriksson, Torbjörn Axelman... Listan kan bli nästan hur lång som helst.

Allra senast har Stefan Dimle satsat på att ge ut musiken till Hasse och Tages "Att angöra en brygga". Musik komponerad av Lasse Färnlöf.

– Han är visserligen från Västerås, men han skrev fantastiskt underfundig filmmusik.

Dimle har också lyckats spåra inspelningar som Bob Marley gjorde under den kortare sejour Jamaicas stora reggaestjärna gjorde i Sverige.

Om man är på jakt efter ett par vinylskivor är det ingen sak att snabbt bläddra i genom ett par skivbackar, eller kanske tio, elva...
Om man är på jakt efter ett par vinylskivor är det ingen sak att snabbt bläddra i genom ett par skivbackar, eller kanske tio, elva...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!