Nyligen blev det klart att Jensen gymnasium öppnar i Eskilstuna till höstterminen 2020. Till starten siktar Jensen på fyra klasser med 30 elever i varje, men på längre sikt planerar Jensen för 350 elever.
Och nu kan tidningen även berätta var gymnasiet planerar att hålla till.
Just nu är tre möjliga lokaler på tapeten: Invid Mälardalens högskolas (snart) gamla lokaler, en lokal intill Fristadstorget eller en på Rademachergatan.
– Vi har lite olika spår och inte skrivit något kontrakt, så det går inte att bekräfta något än. Men vi är väldigt angelägna om bra utbildningslokaler och ligger alltid väldigt centralt, säger Sara Taflin, skolchef på Jensen gymnasium i Eskilstuna.
Framför allt diskuteras de nämnda lokalerna då närheten till Eskilstuna tågstation är en av sakerna som den nystartade gymnasieskolan söker efter.
– Det finns fördelar med att kunna ta emot elever som pendlar så de här tre lokalerna är väldigt intressanta, sen får vi se vad det landar i. Vi vill även ha till ett bra avtal och vara långsiktiga. Vi vill vara måna om att vi kan stanna kvar i lokalerna under en längre tid.
Första året räknar Jensen med att anställa sju eller åtta medarbetare och rekryteringen startar i vår.
Och för de kommande eleverna väntar ett "effektivt schema" och sockerfria zoner.
– Det är speciellt med vårt komprimerade schema, det kräver att man som elev tar ansvar för sin studietid. Vi har tagit bort håltimmar och långa raster. I stället är det en sammanhållen undervisningstid som är förlagd till för- eller eftermiddag. Detta för att också skapa förutsättningar för sammanhållen läxläsning när det krävs, då kan man som elev sitta i ett grupprum och jobba för lärarna finns förstås på skolan hela dagen.
– Sedan jobbar vi jättemycket med hälsa och vill att våra elever tar hand om sig själva och mår bra. Då tycker inte vi att det rimmar särskilt väl att man ska stoppa i sig en massa socker. Skolan ska vara en hälsozon och en friskfaktor i elevens liv och vi vill inte att de tar med sig energidrycker eller godis till skolan. Frukt och vatten går bra, men inte energidrycker som man lätt ser i skolan i dag. Det är inte bra för dem. Och även om det är gymnasiet så känner vi ett stort ansvar i fostransuppdraget, säger Sara Taflin.