"Höghus i centrum och restauranger runt ån"

Utveckla området runt Eskilstunaån och bygg fler bostäder i centrala stan. Det är huvuddragen i Liberalernas förslag till ny översiktsplan för Eskilstuna.

Bygg höghus i centrum och låt restauranger och kaféer etablera sig vid ån. Det är några av förslagen i Liberalernas och dess gruppledare Stefan Krstics förslag till ny översiktsplan.

Bygg höghus i centrum och låt restauranger och kaféer etablera sig vid ån. Det är några av förslagen i Liberalernas och dess gruppledare Stefan Krstics förslag till ny översiktsplan.

Foto: Mikael Andersson

Eskilstuna kommun2019-09-25 15:28

Arbetet med att ta fram en reviderad översiktsplan för Eskilstuna pågår för fullt och samrådstiden för att lägga fram förslag pågår fram till den 30 september.

Under onsdagen presenterade Liberalerna sina tankar på hur Eskilstuna kan utvecklas. En av huvudpunkterna som partiet för fram är att göra det centrala å-rummet mer levande och inbjudande genom att göra det möjligt för olika näringslivsaktörer att etablera sig.

– Liberalerna vill att Eskilstuna ska vara möjligheternas stad. Vi har länge sett att centrumhandeln minskar och därför vill vi öppna upp området runt ån och stadsparken för restauranger, kaféer och barer. Genom att ge plats för upplevelseföretag som erbjuder vattenskidåkning i en cablepark eller hyr ut trampbåtar, blir stadskärnan mer attraktiv för både Eskilstunabor och turister, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna.

När det gäller bostadsbebyggelse vill partiet fortsätta den pågående förtätningen och ser gärna att det byggs ett höghus där det i dag är parkeringsplatser på Rademachergatan. Den nuvarande parkeringsplatsen intill polishuset vill man ha kvar men ser gärna att det byggs nya bostäder ovanpå parkeringen.

– Eskilstuna måste våga bygga fler höga hus i centrala lägen. Vi har flera förslag som både förbättrar framkomligheten och ger plats för fler bostäder. Om Stålforskorsningen dessutom byggs ner under mark så får vi mark som kan användas för förskolor och äldreboenden, säger Stefan Krstic (L).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!