Intersport till rekonstruktion – corona har slagit hårt

Coronapandemin är förödande för många och nu tvingas sportkedjan Intersport ansöka om företagsrekonstruktion. Målet är att rädda verksamheten, jobben och säkra långsiktig överlevnad.

"Vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt", säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.

"Vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt", säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.

Foto: Niklas Holm / Intersport

Eskilstuna kommun2020-04-14 12:04

Sportkedjan Stadium gick förra veckan ut med stora nedskärningar på personal och korttidspermittering. I dag är det konkurrenten Intersport som går steget längre och ansöker om rekonstruktion.

Intersport har bland annat en butik i Tuna park i Eskilstuna. De har även en butik i Solberga i Strängnäs, men den är privatägd och påverkas inte av rekonstruktionen. Precis som många andra i branschen har Intersport drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel som har lett till betalningssvårigheter.

– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.

Genom en rekonstruktion blir bolaget skyddat mot konkurs och får en möjlighet att reda ut situationen. Butiker och e-handel fortsätter som vanligt och kunderna ska inte påverkas.

Som rekonstruktörer har bland annat Nils Åberg på Advokatfirman Carler föreslagits, arbetet leds av Intersports vd Marcus Wibergh.

– I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande. Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen, säger Nils Åberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!