Kvinna åtalas för misshandel av sin dotter

Natten mot julafton misstänks kvinnan under tvång ha duschat sin dotter, dragit henne i håret och låst ut henne på balkongen. Nu åtalas hon bland annat för olaga tvång och olaga frihetsberövande.

Åklagaren menar att kvinnan både frihetsberövade och misshandlade sin dotter dagen före julafton i fjol.

Åklagaren menar att kvinnan både frihetsberövade och misshandlade sin dotter dagen före julafton i fjol.

Foto: Claudio Bresciani/TT/Arkiv

Eskilstuna kommun2019-11-13 06:10

Någon bakgrund till det hela framkommer inte i den stämningsansökan som lämnats in till Eskilstuna tingsrätt, men händelsen ska alltså ha ägt rum natten till den 24 december i Eskilstuna i fjol.

Åklagaren hävdar att mamman först, genom att ha knuffat dottern samtidigt som hon dragit henne i håret, tvingat henne in i duschen med kläderna på och sprutat vatten på henne.

Efter tvångsduschningen ska kvinnan, som är i 50-årsåldern, ha knuffat omkull samt dragit henne i håret och tvingat ut henne på en balkong och låst dörren.

Det är oklart hur länge dottern tvingades stå utomhus på balkongen den där natten före julafton i blöta kläder, men stämningsansökan gör gällande att misshandeln sedan fortsatte. Mamman ska ha tacklat omkull dottern och satt sig ovanpå henne, samt tagit ett grepp om hennes armar.

Ovan nämnda handlingar ska ha givit upphov till smärta och blåmärken hos dottern. Som bevis åberopar åklagaren bland annat ett flertal vittnen, fotografier på offrets skador och ett utdrag från en mobiltelefon där den tilltalade bett om ursäkt för något hon gjort.

Kvinnan åtalas nu vid Eskilstuna tingsrätt för totalt tre åtalspunkter; olaga tvång, olaga frihetsberövande, mindre grovt brott och misshandel. Hon nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!