Den svenska snabbpastakedjan La Pasta Veloce hade ett lyckat 2019 och vill nu expandera till ett flertal städer i Sverige.
– Eskilstuna är absolut en av de städer vi önskar etablera oss i, säger Johan Ideström, expansionskonsult till La Pasta Veloce, och fortsätter:
– Vi söker lokaler både i centrum och i köpcentrum. I centrum är det viktigt att det är ett stort flöde av människor som passerar utanför. Vi ser gärna att lokalen ligger i ett kluster bredvid andra matkoncept, så att det blir som en matdestination.
Hur stora restauranger vill ni öppna?
– I en food-court-lösning behöver vi cirka 60 kvadratmeter till ett kök. En egen restaurang bör vara mellan 150 och 200 kvadratmeter.
Pastakedjan har tre restauranger i dag, i Stockholm, Kungälv och Uppsala. Nu är tanken att öppna i flera mellanstora städer och Eskilstuna ligger högt upp på listan.
— Vi behöver först hitta ett bra läge samt en riktigt bra franchisetagare, därefter tar det cirka tre till sex månader från signering av lokal till öppning, beroende på hur mycket som behöver byggas, förklarar Johan Ideström.
De kallar sitt koncept för Slow food fast och fokus är på färsk pasta som tillverkas i restaurangen och serveras tillsammans med egna såser. De har även pizza och risotto på menyn.
– Stärkta av våra framgångar i Westfield Mall of Scandinavia och inte minst från vår senaste etablering i Kongahälla, så känner vi oss trygga med att vi står oss i konkurrensen med de andra snabbmatskedjorna, säger Hanna Frilén, vd på La Pasta Veloce.