Magnus, 32, kan bli Sveriges Mästerkock

För några år sedan fick Magnus Eriksson kalla fötter och skyllde på en sjuk son. Nu är Kvicksundsbon med och tävlar i årets säsong av Sveriges Mästerkock. "Jag var sjukt nervös", säger han.

Magnus Eriksson, från Kvicksund, tävlar i årets säsong av TV4-programmet "Sveriges mästerkock".

Magnus Eriksson, från Kvicksund, tävlar i årets säsong av TV4-programmet "Sveriges mästerkock".

Foto: Skärmdump TV4/C More

Eskilstuna kommun2020-01-09 21:00

Magnus Eriksson, 32, från Kvicksund är en av deltagarna i årets säsong av den populära amatörkocktävlingen Sveriges Mästerkock som sänds i TV4.

– Jag sökte faktiskt in för fyra-fem år sedan, men då var jag i ärlighetens namn rätt kass på att laga mat så jag gick aldrig på audition då utan fick kalla fötter och skyllde på att min son var sjuk. Men nu var det min chef som frågade om jag inte skulle lämna in en ledighetsansökan snart eftersom det var två dagar kvar till ansökningstiden gick ut. Och det är inget jag ångrar, det var ett väldigt kul äventyr, säger Magnus Eriksson.

Under sin audition, som sändes i TV4 under torsdagen, serverade han juryn – bestående av Misha Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström – en pannrostad vaktel med potatispuré, kantareller och en hallon-rödvinssås.

– Jag har inte vågat titta på programmet än, men jag minns att jag var sjukt nervös. Det var vidrigt. Jag är normalt sett en ganska chill kille som inte blir så nervös, men det här var ett sjukt konstigt scenario med lördagsflanörer som gick runt i ett köpcentrum och där stod jag och lagade mat.

Vakteln gjorde succé hos juryn som skickade Kvicksundsbon vidare till slutkvalet i Gävle även om han fick viss kritik för sin uppläggning av rätten.

– Jag fick en bild skickad till mig av en vän som sett programmet och det ser faktiskt för jävligt ut. Jag kommer ihåg att jag var ganska nöjd när jag tittade på rätten. Jag hade lagt på en massa grejer på fågeln och tyckte att det såg rätt schysst ut, men jag måste ha fått en tuppjuck för det såg inte alls bra ut, säger Magnus Eriksson.

Till vardags jobbar han som områdeschef på ett städbolag, men matintresset är stort. Hemma på tomten har Magnus tillsammans med sin sambo en egen vakteluppfödning och säljer bland annat vaktelägg.

– Jag lagar stört mycket mat. Till nyår gjorde jag en niorättersmeny själv och i efterhand har jag ju frågat mig själv: Varför? Det finns inget som kan förklara det. Men det har blivit ett otroligt stort intresse även om det är en ganska dyr hobby. Vi har båt också, men maten kostar nog dubbelt så mycket som båten vilket är helt oförsvarbart.

Vill du jobba med mat i framtiden?

– Jag trivs väldigt bra med det jag gör, men det finns väl drömmar om att kunna kapitalisera på min hobby. Så vi får väl se vad som kan fungera i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!