Man åtalas för grovt vapenbrott

En polispatrull spanade efter en efterlyst man vid hans bostad. När poliserna grep mannen påträffades en skarpladdad pistol och narkotika. Nu åtalas han.

Mannen erkänner grovt vapenbrott och narkotikabrott men nekar till misstankarna om våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman

Mannen erkänner grovt vapenbrott och narkotikabrott men nekar till misstankarna om våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Eskilstuna kommun2019-11-25 12:10

Det var på eftermiddagen den 11 september i år som en polispatrull spanade efter en efterlyst man på dennes adress på Västra Storgatan i Eskilstuna. Efter en stund fick polispatrullen syn på mannen, som är i 25-årsåldern, när han lämnade sin bostad på en cykel.

En av poliserna gensköt den misstänkte och hamnade på marken med honom och en motvärnssituation uppstod. Mannen stretade emot och poliserna tvingades även mota bort personer i anslutning till platsen.

Vid kontroll påträffades narkotika i form av 0,99 gram kokain och 120 stycken narkotikaklassade tabletter på mannen. Narkotikan misstänks ha handahållits i överlåtelsesyfte då den var paketerad i flera små paket. Vid närmare visitation påträffar poliserna även en skarpladdad pistol av märket Sig Sauer vid mannens fotled. 

När mannen skulle visiteras i arresten var han ilsken och högljudd. Hans fokus riktades mot en av de två arrestvakter som medverkade vid visitationen. Till en början ska hoten ha varit mer subtila men mot slutet av visitationen ska den misstänkta mannen ha yttrat tydliga dödshot till arrestvakten.

Nu åtalas han för grovt vapenbrott, narkotikabrott, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Mannen erkänner grovt vapenbrott och narkotikabrott men nekar till misstankarna om våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Han menar att han var påverkad av tabletter vid tillfället och att han inte minns vad som har hänt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!