Många unga på musikkollo i Balsta musikslott

Balsta musikslott har haft musikkollo under höstlovsveckan. "Det bästa är att vi får mycket frihet och chans att lära oss mer" , säger Melker Lindholm, 13 år.

Arrangörerna Frida Herchenröther och Emma Gustafsson samt David Damberg från Studiefrämjandet.

Arrangörerna Frida Herchenröther och Emma Gustafsson samt David Damberg från Studiefrämjandet.

Foto: Jessica Hansson

Eskilstuna kommun2019-10-31 18:39

Under höstlovsveckan har Frida Herchenröther och Emma Gustafsson arrangerat Lira musikkollo på Balsta musikslott där många  barn och ungdomar deltagit i aktiviteterna. Under torsdagen var det endast barn som deltog på spöktemat eftersom det var Halloween. 

Temat har under veckan varit tolkningar av olika låtar och tidningen var på plats under torsdagen för att prata med ungdomarna som var i full gång med att repa inför fredagens avslutningskonsert. 

– Vi ska kombinera tre olika låtar och det bästa med kollot är att man får testa på mycket, berättar Theo Thunström, 14 år.

Det är första gången som Lira musikkollo arrangerar kollo under höstlovet. Upplägget under veckan har varit att öva in en låt tillsammans i olika grupper som ska framföras under kollots sista dag. 

– Vi arrangerar kollo för att bjuda in barn och unga att prova olika instrument. Det är perfekt för deltagarna eftersom de får lära sig mycket på kort tid och även träffa andra med liknande intressen, berättar Frida Herchenröther.

Alla ungdomar som deltagit under kollot fick fylla i ett formulär där de fick beskriva sin musikstil, för att ledarna lättare skulle kunna dela upp i grupper.

– Vi ska tolka "Let It Be" med the Beatles men göra en liten egen variant med bara piano, berättar Mathilda Sidestam, 15 år. 

Theo Thunström, Måns Byström, Melker Lindholm och Ibrahim Gahnoum.
Theo Thunström, Måns Byström, Melker Lindholm och Ibrahim Gahnoum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!