86 procent, vilket motsvarar närmare 9 av 10 studenter, har en god ställning på arbetsmarknaden inom ett till ett och ett halvt år efter examen på MDH.
– Vi har nära samarbete med företag och offentlig sektor i regionen, vilket gör våra utbildningar attraktiva för studenter och våra studenter attraktiva på arbetsmarknaden. Möjligheten till anställning är en stor och viktig fråga för alla och vi gläds mycket åt dessa siffror, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH.
Totalt sett är MDH med i toppen av listan. Endast tre högskolor eller universitet i Sverige har bättre siffror, det är Kungliga tekniska högskolan, Högskolan i Jönköping och Linköpings universitet.
Bäst resultat är det för studenter med civilingenjörs- och speciallärarexamen där 97 procent snabbt etablerat sig på arbetsmarknaden efter examen.
– Etablering mäts för att visa balansen mellan tillgång och efterfrågan på olika högskolegrupper. Siffran är ett bevis på att vi har ett relevant och populärt utbildningsutbud, men man kan också utläsa av rapporten att de flesta med en högskoleexamen etablerar sig relativt snabbt på arbetsmarknaden, säger Dani Franjkovic, kommunikatör vid MDH.
Undersökningen publicerades i slutet av 2019. Den redovisar etablering på arbetsmarknaden ett till ett och ett halvt år efter avlagd examen för de som tog examen från högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå under läsåren 2012/13 till 2014/15.