Misstänkt mordförsök - ung man svårt skadad

En man i 20-årsåldern vårdas på Mälarsjukhuset i Eskilstuna med allvarliga skador. Han kom dit tidigt på fredagskvällen och polisen har inlett en utredning om försök till mord.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: TT

Eskilstuna kommun2019-10-18 21:31

Polisen kallades till Mälarsjukhuset i Eskilstuna vid 18.30 på fredagen. Mannen i 20-årsåldern hade då fått skjuts dit av en person, och tagits omhand av sjukvårdspersonalen.

– Han hade allvarliga skador och vi har inte kunnat prata med honom än. Vi försöker lokalisera en brottsplats nu, så att vi kan göra en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Mannens skador tros ha uppkommit i bråk med en annan person, och polisens uppfattning är att den personen på något vis hade beväpnat sig. Dock inte med något skjutvapen.

– Det är inga skottskador, men någon form av tillhygge har förmodligen använts, säger Björn Öberg.

Mannen kunde senare på fredagskvällen höras av polis. 

– Efter hans uppgifter har man tagit fram nån form av brottsplats och gjort en teknisk undersökning, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Den misstänkta brottsplatsen ska vara utomhus, i närheten av Strängnäs.

Har man hittat något på platsen?

–  Jag vet bara att man genomfört den tekniska undersökningen, vad den gav vet jag inte, säger Joel Gerdin.

Polisen kommer fortsätta arbeta med ärendet och hoppas kunna hålla förhör med personer som kan kasta ljus över det inträffade. Bland annat den person som skjutsade den unge mannen till Mälarsjukhuset.

– Jag har inte fått till mig att det finns någon misstänk, det är ingen gripen i alla fall, säger Joel Gerdin vid klockan 01.30 under natten mot lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!