Musikterapin öppnar i nya lokaler

FMT Behandlingscenter i Eskilstuna har ny adress. Patienterna till den framgångsrika musikterapin välkomnas till Munktellstaden.

Maggan Eriksson har tillsammans med kollegan Karina Larsson flyttat sin uppskattade musikterapiverksamhet till nya lokaler i Eskilstuna.

Maggan Eriksson har tillsammans med kollegan Karina Larsson flyttat sin uppskattade musikterapiverksamhet till nya lokaler i Eskilstuna.

Foto: Mikael Andersson/arkivbild

Eskilstuna kommun2019-10-02 16:10

Funktionsinriktad musikterapi, FMT, är en mätbar och vetenskapligt bevisad rehabiliteringsmetod. Den erbjuds människor med olika typer av funktionsnedsättningar och neurologiska sjukdomar. 

Eskilstuna-Kuriren har i ett antal reportage berättat om verksamheten,  om patienters framsteg med hjälp av musikterapin, och om de akademiska studier som gjorts och bevisar att FMT är en rehabiliteringsmetod som utvecklar patienternas olika funktioner. Balans, rörlighet, koordinationsförmåga och tal förbättras snabbt bland trummor, cymbaler, tangenter och sångövningar.

På FMT Behandlingscenter erbjuds ett helhetskoncept, som kan skräddarsys efter behov. Hit kommer såväl barn som vuxna, individuellt och i grupper, med adhd, autism, utvecklingsstörning, olika funktionshinder och fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar eller olika typer av rehabiliteringsbehov.

Mångåriga FMT-terapeuterna Margareta Ericsson och Karina Larsson har drivit sitt företag i Eskilstuna sedan 2012 och kämpade länge för att få Landstinget Sörmland med på noterna. 2016 skrevs ett ramavtal som gällde under begränsad tid och för ett begränsat antal patienter. Och från 2018 har företaget ett avtal som erbjuder patienter med stroke, Parkinsons sjukdom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar avgiftsfri musikterapi, individuellt och i grupp.

Från den här veckan återfinns FMT Behandlingscenter AB på Västra Storgatan i Munktellstaden.

Karta: Västra Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!