Liksom hotellen, som tidningen skrev om tidigare i veckan, tar restauranger i Eskilstuna hårda ekonomiska smällar av coronaviruset. Mats Andersson, som ansvarar för restaurangerna Pitcher's, Gränden och Biff och Grill, säger att han började märka av förändringen för två veckor sedan.
– Det är svårt att sätta ord på det, men det var som att folk valde sina tillfällen att gå ut. Januari och februari gick bra, men så pang bom kom mars, och omsättningen sjönk med 20-30 procent.
Nu säger han att han följer utvecklingen "timme för timme", och sneglar mot grannländerna.
– Det går snabbt nu och är så pass allvarligt. Ska jag vara ärlig med dig sitter vi faktiskt och väntar på att myndigheterna ska säga åt oss att stänga ner. Som i Danmark, där förbud gäller för restauranger från och med måndag.
Som nattklubb har Biff och Grill och Gränden en kapacitet för 860 personer, men på grund av de nya restriktionerna i ordningslagen kommer man bara att kunna släppa in hälften på fredagen och i helgen, säger Mats Andersson.
Har ni övervägt att stänga tidigare på eget initiativ, på grund av smittorisken?
– Vi kan inte tänka så, för då tar vi ihjäl oss själva. Att inte ha öppet går inte, det här är ju business.
Hur länge tror du att ni klarar det ekonomiskt om ni tvingas stänga?
– Det kan ju inte pågå för länge, det kommer ju inte att gå. Vi har redan tagit bort timanställda, säger Mats Andersson.