Överraskades av naken man i tvättstugan

Kvinnan gick ner till tvättstugan för en snabbtvätt. Plötsligt öppnades källardörren och framför henne stod grannen, helt naken.

Kvinnan i Eskilstuna skulle tvätta i husets tvättstuga. Men i dörröppningen väntade grannen - spritt språngande naken. Nu har mannen åtalats för sexuellt ofredande.

Kvinnan i Eskilstuna skulle tvätta i husets tvättstuga. Men i dörröppningen väntade grannen - spritt språngande naken. Nu har mannen åtalats för sexuellt ofredande.

Foto: Roger Culmsee

Eskilstuna kommun2020-03-25 07:49

Det var i början av januari i år som händelsen ägde rum.

Den 25-åriga kvinnan gick ner till tvättstugan i bostadsrättsföreningens hus i Eskilstuna där hon bor för att göra en snabbtvätt. Tvättstugan var inte bokad av någon annan. Men plötsligt slogs dörren upp framför henne. I dörröppningen stod en av hennes grannar, en man i 70-årsåldern, spritt språngande naken.

Ingen av dem sa något speciellt till varandra har kvinnan berättat i förhör. Han ska inte ha gjort någon onanirörelse heller. Möjligen kan hon ha sagt hej! eller oj! och enligt kvinnan ska mannen ha stått kvar i fem eller tio sekunder innan han stängde dörren igen. Kvinnan ska ha blivit både chockad och rädd.

Kvinnan informerade bostadsrättsföreningens styrelse om det som hänt och mannen ska också ha blivit konfronterad av en styrelseledamot med uppgifterna som kvinnan lämnat. Kvinnan polisanmälde också händelsen och nu har mannen åtalats för sexuellt ofredande. Enligt åklagaren ska han ha "blottat sig för kvinnan på ett sätt som kunde förväntas väcka obehag".

I de förhör som polisen har hållit med 70-åringen nekar han till anklagelserna. Ibland säger han att han inte minns vad som hände den aktuella dagen. I ett förhör frågar polisen honom om han brukar vara naken i husets allmänna utrymmen. Mannen som brukar gå till källaren för att duscha svarar att det händer. Det är inte alls omöjligt svarar han.

Om anklagelserna säger han:

– Folk hittar på så mycket. Detta är rena beskyllningar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!