Polisen söker vittnen efter p-vaktsattacken

Strax före klockan 17 på tisdagskvällen fick polisen larmet: en p-vakt hade blivit misshandlad. Nu söker polisen vittnen.

Polisen söker kontakt med de människor som engagerade sig när en parkeringsvakt blev misshandlad i Eskilstuna på tisdagen.

Polisen söker kontakt med de människor som engagerade sig när en parkeringsvakt blev misshandlad i Eskilstuna på tisdagen.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Eskilstuna kommun2019-11-28 14:44

Klockan var 16.47 på tisdagen när larmet kom till polisen. En parkeringsvakt hade blivit misshandlad vid parkeringen på Willys i Tivoliallén i Eskilstuna.

Trots sökinsatser fick polisen inte tag i gärningsmannen som försvann i riktning mot Lidl i samma område.

Men polisen tror och hoppas att allmänheten kan vara till en god hjälp i utredningen och för att hitta den skyldige.

Det fanns nämligen människor i närheten.

–  Vi vet att det fanns folk där som hjälpte vakten. Men vi har inga uppgifter om vilka de är. Vi vill väldigt gärna komma i kontakt med dem, säger Fredrik Hedlund hos polisen i Eskilstuna.

Skälet till misshandeln är oklar och  polisens presstalesperson Björn Öberg sa strax efter att det hade hänt att han inte hade fått uppfattningen om att p-vakten skulle bötfälla någon vid det aktuella tillfället.

Den misshandlade p-vakten ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhuset.

Vad fick han för typ av skador?

– Han fick en smäll i ansiktet och fick blodvite på läppen, säger Fredrik Hedlund.

Fredrik Hedlund berättar att det finns uppgifter om att detta inte är första gången som p-vakter drabbas när de utför sitt arbete –  av samme gärningsman.

Därför är det viktigt att brottet blir löst, menar Fredrik Hedlund.

– Det finns ett par som hjälpte vakten, som pratade med honom och frågade hur han mådde. Det vore väldigt bra om de kontaktar oss på vår speciella tipstelefon. Man kan alltid prata in ett meddelande, säger Fredrik Hedlund.

Numret är: 070–3075930.

Karta: Willys
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!