Sände bilder på penis till Eskilstunakvinna

Hon blev besvärad, rädd och kränkt. Men mannen fortsatte att skicka meddelanden, porrfilmer och bilder på en penis till henne.

En man har dömts till dagsböter efter att ha skickat bilder, porrfilmer och meddelanden med sexuell innebörd till en kvinna i Eskilstuna.

En man har dömts till dagsböter efter att ha skickat bilder, porrfilmer och meddelanden med sexuell innebörd till en kvinna i Eskilstuna.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Eskilstuna kommun2019-11-19 11:31

Det är en 48-årig man, bosatt i en annan kommun, som har dömts för sexuellt ofredande.

Eskilstuna tingsrätt dömer honom till 80 dagsböter om 80 kronor, totalt 6 400 kronor. Målsäganden är en kvinna bosatt i Eskilstuna.

Rättegången har nyligen avhandlats i Eskilstuna tingsrätt och av domen framgår att 48-åringen inte kom till rättegången vilket gjorde att den hölls i hans frånvaro.

I förhör med kvinnan berättade hon att hon redan i augusti 2018 gjorde en polisanmälan, men av polisen fick en uppmaning att inte blockera mannens meddelanden. Det skulle vara lättare att spåra honom om han fortsatte att skicka meddelanden till henne. Därför lät hon meddelanden komma till sin mobiltelefon ända till våren 2019, berättade hon.

Mannen har i tidigare förhör medgett att han har skickat meddelanden och filmer till kvinnan, men sagt att han inte menat att kränka hennes sexuella integritet med det han skickade till henne. Han har sagt att han trodde att han haft hennes samtycke.

Tingsrätten tycker inte att mannen är trovärdig. Uppspelade meddelanden och filmer med sexuellt innehåll kommer ensidigt från honom och hon har aldrig svarat. På grund av detta och då materialet som åklagaren har presenterat med råge visar att 48-åringen har kränkt kvinnan, döms han för sexuellt ofredande, precis enligt åklagarens gärningsbeskrivning, skriver tingsrätten i domen. 

Kvinnan har berättat att hon känt sig besvärad, rädd och kränkt och därför döms mannen att betala ett skadestånd på 10 000 kronor till henne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!