Sehlhall förvärvar Modellfabriken

Sehlhall planerar en renovering av de befintliga industrilokalerna och ett nybygge på 10 000 kvadratmeter.

Framtidsskiss:  Sehlhall planerar en renovering av de befintliga industrilokalerna och ett nybygge på 10 000 kvadratmeter.

Framtidsskiss: Sehlhall planerar en renovering av de befintliga industrilokalerna och ett nybygge på 10 000 kvadratmeter.

Foto: Selhall

Eskilstuna kommun2019-10-20 18:01

Det nystartade Sehlhall planerar att bygga ett vårdboende med 66 platser, 36 trygghetsbostäder, 30 studentbostäder samt kontor för exempelvis hemtjänst.  

– Eskilstuna kommun har en väl genomarbetad utbyggnadsstrategi för sina omsorgsbostäder. Vår ambition är att tillgodose en betydande del av detta behov, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten ligger bredvid Energimyndighetens nya kontor på Kungsgatan 61 i Eskilstuna.

Stadsdelen Väster är under utveckling med en ny arena, ett nytt badhus och 2 000 bostäder. Centralstationen, där de nya Mälartågen ytterligare förstärker Eskilstunas roll i den expansiva Mälardalsregionen, ligger på gångavstånd från fastigheten.

– Jag har arbetat med detta projekt sedan 2015, och det är roligt att vi kan gå ut i samråd med ett så genomarbetat förslag. Fastighetens varierande verksamheter förstärker områdets dynamik och skapar värdefulla synergier, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall.

Projektet, som i dag befinner sig i samrådsfas, kommer att ingå i affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

Sehlhall Fastigheter

Sehlhall Fastigheter är ett fastighetsbolag som har som ambition att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Bolaget skapar och förvaltar omsorgsfastigheter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!