Nyss hemkommen från Phoenix, Arizona, där svenska golflandslaget haft OS-läger bokstavligen bubblar Tom Forsberg av motivation.
– Det känns så peppande. Bara att umgås med spelarna ger energi. De är verkligen superproffs och det smittar av sig, säger Tom Forsberg som gjort åtskilliga resor i både Europa och USA med svenska golfspelare de sista tio åren.
Tidningen träffar honom i Bistron på Ica Maxi, där han arbetar som konsult på vinterhalvåret. De senaste två somrarna har han drivit restaurangen och servicebutiken på Malmköpings camping.
– Det är kul att variera sig lite, även om kockuppdragen med golflandslaget smäller lite extra högt.
Vilka golfspelare som kommer att representera Sverige på OS i Tokyo är ännu inte klart. Men Torshälla golfklubbs stolthet Anna Nordqvist ligger bra till att knipa en av de fyra platserna.
– Det skulle vara lite extra kul, för då blir vi tre från Eskilstuna, säger Tom Forsberg och syftar på damernas proffstränare Patrik Jonsson som givetvis kommer att vara på plats.
Tom Forsberg reser till Japan ett par dagar innan invigningsceremonin för att hinna sondera terrängen innan matgästerna anländer.
– Det första jag alltid gör när jag kommer till en ny plats är att leta rätt på en bra lokal mataffär. Råvarorna är jag inte det minsta orolig över – däremot språket. Det brukar lösa sig med tiden, kroppsspråk kommer man långt med.
Med spelarnas tränare och annan personal runt truppen har Tom Forsberg 15 personer att hålla på bra humör. Frukost och middag lagas och serveras i ett hus som hyrs av en familj.
– Svensk husmanskost är alltid uppskattat och det är ett tacksamt gäng att kocka till. Många av spelarna reser mycket i USA och får där, i mitt tycke, ganska så enformig kost. Då blir de extra glada när de får något genuint hemlagat.
En utmaning för både tävlande och funktionärer kan bli värmen. 40 grader i skuggan är inte ovanligt de aktuella veckorna som OS hålls.
– Det blir värst för spelarna och då gäller det att förse sig med vätskeersättning. Jag vet att de även har testat att bära kylvästar när de förflyttar sig mellan utslagen.
Är det något i matväg som du brukar ta med hemifrån?
– Inga stora grejer, men mina egna knivar åker med och jag packar alltid ner några burkar lingonsylt – de går alltid åt.