Allianskritik mot S-blogg på kommunens hemsida

Centerpartisten Arne Jonsson tycker det är olämpligt att besökare på kommunens hemsida möts av en länk till kommunstyrelseordförandes, Jimmy Janssons (S), blogg.
- Kommunens hemsida ska inte användas för politisk agitation, säger han.

6 maj 2011 06:12

Jimmy Jansson har dagligen 150 till 200 besökare på sin blogg. Antalet har ökat sedan en länk till hans blogg dök upp på kommunens hemsida.

Jimmy Jansson själv slår ifrån sig kritiken. Han understryker att blogglänken är helt i enlighet med de riktlinjer för sociala medier som fullmäktige godkänt.

- Riktlinjerna öppnar för fler politiker att få sina bloggar länkade från kommunens hemsida. Och det är viktigt att poängtera att jag inte skriver på eskilstuna.se, utan att det här är fråga om en länk till min blogg.

Men Arne Jonsson, som luftade sin kritik på kommunfullmäktige redan förra veckan, anser att Jimmy Janssons blogg är alltför exponerad på kommunens hemsida, som ska vara politisk neutral.

- Man får inget som helst meddelande om att man lämnar hemsidan och går in i en privat sfär när man trycker på länken. Där står en massa trevliga saker, men tidvis hemfaller han (Jimmy Jansson, reds anm) åt ren partipolitik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!