Busskortet kan bli 100 kronor billigare

Socialdemokraterna i Eskilstuna vill sänka biljettpriserna på bussen kraftigt. Man vill också införa ett lågtrafikkort som för pensionärer skulle kunna kosta drygt 200 kronor i månaden.

14 juni 2011 06:30

Tätare bussturer, flexilinjer, enbart biogasbussar, ett nytt resecentrum och att de fria resorna för personer över 75 år tas bort är några av det nyheter som väntar inom Eskilstunas kollektivtrafik de närmaste åren.

Ekuriren har tagit del av ett hemligt S-dokument som avslöjar att partiet också vill sänka biljettpriserna kraftigt.

Inriktningen är att månadskortet som i dag kostar 625 kronor sänks med minst 100 kronor. En enskild resa ska kosta högst 20 kronor, eller max 15 kronor i ett häfte med till exempel tio biljetter.

Man vill också införa ett lågtrafikkort som kostar hälften av det ordinarie månadskortet, och som för personer över 65 år blir ytterligare minst 50 kronor billigare. Pensionärernas kort skulle dessutom gå att använda på flexilinjer, det vill säga anropsstyrd trafik, hela dagen.
Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) bekräftar uppgifterna.

– Exakt var vi landar i kronor och ören kan jag inte säga i dag, säger han. Det här är vart vi vill nå. Men jag tror att det är fullt möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa