Fönsterkrossning hos politiker i Eskilstuna

Natten till lördag krossades flera rutor hemma hos sverigedemokratiska politikern Therese Borg i Eskilstuna. – Det var väldigt otäckt. Jag var minst sagt rädd i natt, säger Therese Borg. Uppdaterad lördag 15.37

20 augusti 2011 09:15

Det var vid tretiden på natten till lördag som Therese Borg vaknade till ljudet av glaskross.

– Jag smög upp. Kollade om min lilla dotter var okej och ringde polisen. Jag tände ljuset på uteplatsen så att polisen skulle hitta rätt.

– Då såg jag att de som krossat rutorna hade hängt upp en av de tidningar vi delat ut på Fristadstorget i går (läs fredag). Det fanns också ett meddelande, säger Therese Borg.

Meddelandet, som gick ut på att stenkastarna visste var Therese Borg bodde, var undertecknat av någon som påstod sig tillhöra AFA (antifascistisk aktion) i Eskilstuna.

– I den förra bostaden jag hade klottrade någon i oktober. Jag kände mig hotad och sedan dess har jag skyddad identitet. Nu bor jag på ett annat ställe, så där ser man hur bra den skyddade identiteten fungerade. Eskilstuna är en liten stad...

Therese Borg säger att det var en otäck upplevelse att väckas mitt i natten av skadegörelsen.

– Det blir många tankar som rör sig i huvudet: "tänk vad som skulle kunna ha hänt om min dotter stått i närheten av fönstret - och vad händer här näst?". Nu måste det här få ett stopp, Det händer saker hela tiden, känns det som.

Under lördagen har Therese Borg fått stöd från flera vänner och bekanta som hört av sig via telefon och SMS.

Glaskrossningen är polisanmäld som skadegörelse och olaga hot.

– Ja, de var här och tog med sig det lilla bevismaterial som fanns, säger Therese Borg.

Än så länge har ingen misstänkt gripits av polisen, som medger att utredningsläget inte är det bästa eftersom det i nuläget saknas vittnen till händelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa