Nya prover bekräftar tidigare vattenanalyser

Rekommendationen att koka vattnet i delar av Eskilstuna kvarstår. De senaste provsvaren bekräftar tidigare uppgifter om bakterier.

15 oktober 2011 16:25

Det är boende i Skiftinge, Torshälla, Sundbyholm, Röksta, Årby, Ärna, Slagsta, Mälarstranden, Tumbo och Eskilstunasidan av Kvicksund som uppmanas koka ledningsvatten som ska användas för matlagning eller dryck.

Energi och miljö presenterade under lördagseftermiddagen de färskaste vattenanalyserna. Dessa visar att antalet koliforma bakterier i vattnet i de berörda områdena sjunkit något, men fortfarande ligger över gränsvärdet för tjänligt vatten. Provsvar visade också att ledningsvatten i övriga delar av kommunen är utan anmärkning, liksom det utgående från vattenverket.
– Problemet måste alltså finnas någonstans på vägen ut till de drabbade områdena, säger Energi och miljös laboratoriechef Admir Ibrisevic.

Ännu har man alltså inte lyckats lokalisera felkällan. Vissa åtgärder har dock sats in. Bland annat spolar man ledningarna för att få en snabbare omsättning på vattnet.
– Tidigast på tisdag har vi svar på om det ger resultat, säger VA-chefen Carina Färm.

Eskilstuna-Kuriren följer naturligtvis utvecklingen och rapporterar så fort något nytt kommer fram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!