Förskola larmar om stora barngrupper

Personal på Djurgårdens förskola har länge protesterat mot för stora barngrupper. Men inget har hänt. Nu får det vara nog, menar de.

22 december 2011 07:50

"Politiker, ge oss möjlighet att hinna trösta alla barn som gråter, ha alla nyvakna barn i knät, ge oss chans att hinna blåsa på det onda, ha ögonkontakt med alla barn som vill försäkra sig om att det de tänker göra inte är farligt. Ge oss chans att hinna se alla barn".

Så står det i ett brev som personal från Djurgårdens förskola under onsdagen skickade till politiker och tjänstemän i Eskilstuna kommun. Personalen vill, kort sagt, att deras barngrupper som växt i storlek, börjar minska.

Anledningarna är flera. Dels mår personalen dåligt. En del lider av "arbetsrelaterad utmattning" som det står i kommunens medarbetarenkät. Dels kan verksamhetens mål inte uppfyllas.

– Vi har ett uppdrag att genomföra. Vi vill kunna möta alla barn och följa upp deras önskemål. Det hinner man inte nu, säger Birgitta Lagerström Hillermo, förskollärare.

Eskilstuna kommun beklagar problemet men antyder samtidigt att situationen kan förvärras. Barngrupperna kommer inte att minska under den närmaste tiden. Det finns tvärtom en risk att de blir ännu större.

– Vi vet att barngrupperna är väldigt stora och vi försöker göra något åt det. Men vi har ingen möjlighet att bygga ut för tillfället, säger Johan Nilsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa