28-åring dömd för grov kvinnofridskränkning

Han hotade inte bara sin sambo och sitt barns mamma. Han hotade hennes familj också. Ibland fick de lämna sitt hem och sova på andra ställen. Andra gånger hotade han med sina kompisar i Hells Angels. Nu har han, en 28-årig Eskilstunabo, dömts till behandling för sin svåra problematik.

13 februari 2012 20:23

I slutet av januari åtalades 28-åringen, som enligt polisen tillhör en av Eskilstunas kriminella grupperingar. Åtalet gällde grov kvinnofridskränkning, olaga hot och olovlig körning. Efter rättegången står det klart att Eskilstuna tingsrätt går helt på åklagarens linje och dömer honom för samtliga brott som han åtalats för.

28-åringen, som både har problem med narkotika och kriminalitet och är dömd tidigare bland annat för våldsbrott - döms nu till skyddstillsyn med tillhörande särskild behandlingsplan.

Den "gamla" skyddstillsyn han dömts för tidigare, ska omfatta också de nya brotten. Hade rätten valt fängelse för 28-åringen hade det blivit ett år och sex månader. På behandlingshemmet hoppas man nu att han ska komma tillrätta med såväl ”psykisk ohälsa som aggressions- narkotika- och kriminalitetsproblematik” som det står i domen.

Av domen framgår annars inte bara hur 28-åringens sambo/flickvän har lidit av förhållandet utan också hennes familj. Både mamman och pappan vittnade om det i tingsrätten och om hur allt blev värre sedan dotterns och 28-åringens gemensamma barn föddes. Ibland skulle han skicka någon som skulle skjuta dem, andra gånger skulle han skicka folk som skulle våldta andra döttrar eller släktingar.

Och han hade kompisar i Hells Angels så de skulle inte komma undan. Mamman berättade bland annat att hon varit sjukskriven mycket eftersom hon inte vågade lämna dottern ensam.

De hade också tvingats lämna sitt hem för att sova på andra ställen. Och ibland orkade hon inte gå till jobbet när 28-åringen bråkat en hel natt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!