S-ledningen tvingade Danielsson att avgå

– Jag orkar inte mer, löd Jörgen Danielssons sista uttalande som politiker. Officiellt avgick han frivilligt, men nu berättar han hur diskussionerna gick i S-högkvarteret när arvodesaffären briserat. På sin blogg skriver Jörgen Danielsson att han tvingades avgå för att rädda valrörelsen.

3 april 2012 06:07

Det var bara några veckor kvar till valet 2010 när Jörgen Danielsson plötsligt meddelade att han skulle lämna sin post som landstingsstyrelsens ordförande. På den blixtinkallade presskonferensen sa han:

– Jag gör det för att jag inte orkar mer. Jag gör det för min familjs skull, för mina vänners skull och inte minst för partiets skull.

I verkligheten var det sista mycket tungt vägande. Så här skriver Jörgen Danielsson nu på sin blogg: "Ledningen i partiet landade i att jag behövde avgå för att rädda partiets valrörelse."

Han säger samtidigt att det socialdemokratiska partiet beordrade honom att hålla en låg profil i debatten om arvodesaffären.

I tisdagens Eskilstuna-Kuriren kan du läsa hur Socialdemokraternas distriktsordförande Hans Ekström reagerar på de nya uppgifterna. Han var med när Danielssons avgång beslutades.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa