S-ledningen tvingade Danielsson att avgå

– Jag orkar inte mer, löd Jörgen Danielssons sista uttalande som politiker.
Officiellt avgick han frivilligt, men nu berättar han hur diskussionerna gick i S-högkvarteret när arvodesaffären briserat. På sin blogg skriver Jörgen Danielsson att han tvingades avgå för att rädda valrörelsen.

3 april 2012 06:07

Det var bara några veckor kvar till valet 2010 när Jörgen Danielsson plötsligt meddelade att han skulle lämna sin post som landstingsstyrelsens ordförande. På den blixtinkallade presskonferensen sa han:

– Jag gör det för att jag inte orkar mer. Jag gör det för min familjs skull, för mina vänners skull och inte minst för partiets skull.

I verkligheten var det sista mycket tungt vägande. Så här skriver Jörgen Danielsson nu på sin blogg: "Ledningen i partiet landade i att jag behövde avgå för att rädda partiets valrörelse."

Han säger samtidigt att det socialdemokratiska partiet beordrade honom att hålla en låg profil i debatten om arvodesaffären.

I tisdagens Eskilstuna-Kuriren kan du läsa hur Socialdemokraternas distriktsordförande Hans Ekström reagerar på de nya uppgifterna. Han var med när Danielssons avgång beslutades.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!