Polisen vill ha hjälp att hitta våldtäktsmän

Nu går polisen ut och ber allmänheten om hjälp med att lösa två överfall på kvinnor i Eskilstuna. Samtidigt släpper man de signalement som finns på männen i ett hopp om att kunna lösa fallen.

27 juni 2012 11:46

Det handlar alltså om två överfall mot kvinnor, båda i juni månad, i Eskilstuna.

Första händelsen ägde rum i Stadsparken på natten den 10 juni och brottsrubriceringen är försök till våldtäkt.

En kvinna i 20-årsåldern stannar till och kissar i en buske när en man plötsligt dyker upp och börjar jaga henne. Han hinner ikapp, trycker ned henne mot marken och försöker våldta henne.

Våldtäktsmannen blir dock avbruten av ett par killar som hört skrik och börjar springa från platsen. Vittnen följer efter och när mannen blir upphunnen tar han fram en kniv och hotar vittnena. Därefter försvinner han springande och korsar Strandgatan norrut.

Signalement och beskrivning på mannen:

Man med utländskt påbrå, Mellanösternutseende med mörkt hår och ihopväxta ögonbryn. Mellan 25 och 40 år, 180-190 centimeter lång. Normalt/kraftigt byggd. Mannen var vid gärningstillfället klädd i ljus tröja/skjorta och mörka byxor.

Händelse nummer två:

Den sker natten den 16 juni i parken intill Vattugatan. Brottet rubriceras av polisen som våldtäkt.

En 19-årig kvinna blir överfallen i parken. En man tar tag i henne bakifrån och trycker ner henne på marken samtidigt som han håller för hennes mun. Gärningsmannen drar sedan ner kvinnans luvtröja så att hon inte ser någonting. Efter övergreppet försvinner han mot Svengrensgatan och därefter i okänd riktning.

Beskrivning på mannen: Mellan 20 och 30 år gammal. Vältränad men normalt byggd. Talar svenska med brytning.

Lars Franzell på länskriminalens enhet för grova brott hoppas nu på allmänhetens hjälp att lösa överfallen mot kvinnorna.

– Polisen är intresserad av iakttagelser av och kring händelserna. Man kan ringa in tips på vår telefon 114- 14, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg